انواع قند
در این مقاله از سایت لرنیان قصد داریم برای شما همراهان گرامی ، به بررسی انواع قند بپردازیم با ما همراه شوید.
قند یک فرآوردهی صنعتی از چغندر قند میباشد و معمولاً بهشکل مکعبهای سفیدی میماند که از جنس شکر میباشند. این، فرآورده بیشتر برای شیرینکردن نوشیدنیهای تلخ (مثل چای یا قهوه) کاربرد دارد. قند معمولی از ترکیب ساکاروز (نوعی دیساکارید) میباشد.
انواع قند طبیعی
قندها یا ساکاریدها ، سادهترین کربوهیدراتها هستند. قندها به قندهای ساده یا مونوساکاریدها ، دیساکاریدها وپلیساکاریدها طبقه بندی میشوند. اکثر قندها در طبیعت وجود دارند. بعضی از آنها ساختار بدن سلولهای زنده را تشکیل میدهند و برخی طبیعت را میسازند.
از لحاظ مولکولی، دو نوع قند اصلی وجود دارد و بیشتر مواد غذایی حاوی هر دو نوع قند هستند. اولین نوع، مونوساکاریدها یا مولکولهای تک قندی هستند که شامل فروکتوز، گالاکتوز و گلوکز میشوند. این قندها مستقیما بعد از اینکه آنها را میخورید وارد جریان خونتان میشوند. نوع دوم نیز دی ساکاریدها هستند که دو مولکول تک قند با هم جفت شدهاند: ساکروز یا قند و شکر سفره (گلوکز + فروکتوز)، لاکتوز یا قند شیر (گلوکز + گالاکتوز) و مالتوز یا قند مالت (گلوکز + گلوکز). این قندها فورا توسط کبد به مولکول قندهای ساده تجزیه شده و سپس وارد جریان خون میشوند، بنابراین معمولا کمی آهستهتر قند خون را بالا میبرند. تشکیل اتر بین یک منو و یک دیساکارید یک تریساکارید ایجاد میکند و تکرار این فرآیند نهایتاً به تولید یک پلیمر طبیعی (پلیساکارید) منجر میشود. چنین کربوهیدراتهای پلیمری، تشکیلدهنده اسکلت اصلی سلولز و نشاسته هستند.
انواع قند خون
گروهی از بیماری ها را که طی آن بدن انسولین کافی نمی سازد یا نمی تواند از انسولین تولید شده به درستی استفاده کند، دیابت می نامند. در این بیماری بدن نمی تواند قند را از خون به سلول ها برساند. به همین دلیل، سطح قند خون افزایش می یابد.
طبقهبندي ديابت
- نوع 1
- نوع 2
- ديابت حاملگي
- ديابت همراه با بيماريهاي ديگر
گاهی، لکه های تیره ای در چین های پوستی گردن یا زیربغل مبتلایان دیابت نوع ۲ ایجاد می شود. از آنجا که معمولاً تشخیص دیابت نوع ۲ نسبت به سایر انواع دیابت بیشتر طول می کشد، ممکن است تا زمان تشخیص نشانه هایی مانند درد یا بی حسی را در پای خود احساس کنید.
دیابت نوع ۱ اغلب با سرعت بیشتری رشد می کند. این بیماری ممکن است با نشانه هایی مانند کاهش وزن یا شرایطی به نام کتواسیدوز دیابتی (diabetic ketoacidosis) همراه باشد. در کتواسیدوز دیابتی قند خون بسیار بالاست، اما انسولین بدن خیلی کم یا صفر است.
علائم دیابت نوع ۲ و ۱ ممکن است در هر سنی ظاهر شود، ولی دیابت نوع ۱ در کودکان و جوانان بیشتر دیده می شود. دیابت نوع ۲ نیز در سنین بالای ۴۵ شایع است، اما این روزها، به دلیل سبک زندگی کم تحرک و افزایش وزن، بروز دیابت نوع ۲ در افراد جوان تر افزایش یافته است.
انواع قند خوراکی
قند افزوده به هر قندی گفته میشود که به اندازهای به غذا اضافه میشود، در حالی که قند طبیعی، قندی است که به طور طبیعی در غذا وجود دارد.قندهای طبیعی همان قندهایی هستند که در تمام میوهها (تازه، منجمد، خشک شده، کنسروی)، خیلی از محصولات لبنی (مانند شیر و ماست)، برخی از سبزیجات (مانند سیب زمینی شیرین و ذرت) و آبمیوهها و آب سبزیجات وجود دارند.