برنامه ریزی درسی دهم تجربی
برنامه ریزی درسی دهم تجربی در کنار برنامه ریزی برای پایه های دیگر از اهمیت خاصی برخوردار است . چرا که این سال اولین سال ورود به متوسطه دوم و مواجه دانش آموزان با شرایط جدید است.در ادامه ما در سایت لرنیان برنامه درسی دهم تجربی قلم چی و برنامه ریزی برای تابستان ، عید و نیمه دوم سال را بررسی میکنیم.
برنامه ریزی درسی دهم تجربی قلم چی
برنامهريزي درسي مانند نقشه کشیدن است كه به شما كمك ميكند تا به مقصدتان كه همان اهداف مد نظر در ابتداي سال است، برسيد. در برنامهريزي درسي نكات زير را در برنامهتان لحاظ کنید:
1- با انگيزه و هوشياري كامل و دقت و تمركز در كلاس درس حضور داشته باشيد.
2- نكتهبرداري از مطالب كلاس را فراموش نكنيد.
3- درسهاي همان روز را همان روز بخوانيد. اين يك نكتهی طلايي است كه اگر از ابتداي سال به اين نكته توجه كنيد تا آخر سال به طلايي بودن آن پي خواهيد برد.
4- زمان مشخصی را براي هر درس و کاری كه در برنامه دارید تعیین کنید.
5- حل و تمرين تشريحي كتاب درسي و خلاصهنويسي از آن را فراموش نكنيد. اولويت، تسلط بر كتاب درسي است و در صورت لزوم جزوات و كتابهاي كمكآموزشي. برای تشریحی از کتاب کار و برای تثبیت مطالب از کتاب پرتکرار استفاده کنید.
6- تمرين و تكرار كمك ميكند تا مطالب بيشتري در حافظهتان تثبيت شوند و فراموشي كمتر اتفاق بیفتد.
7- زمان مناسبی را براي استراحت اختصاص دهید. همان طور كه ذهن خود را تغذيهی اطلاعاتي ميكنيد به استراحت هم نياز داريد. در برنامه، زماني را به استراحت اختصاص دهيد و از آن استفادهی بهينه كنيد؛ زيرا براي يادگيري نياز به آرامش داريد.
8- در آخرين روز هفته زماني را به مرور و مطالعات آنچه در طول هفته خواندهايد اختصاص دهيد.
9- برنامهريزي درسي ديگران را اجرا نكنيد. با توجه به تفاوتهاي فردي، مدتزمان مطالعه و يادگيري هر فرد با دیگری متفاوت است. از اجراي برنامهريزي درسي ديگران اجتناب كنيد و برنامهريزي شخصی داشته باشید.
آنچه میبینید یک مدل برنامةی دو هفتهای برای دانشآموزان دهم تجربی در آزمون 6 بهمن است. البته هر دانشآموزی روش خودش را دارد و برنامهی هر دانشآموزی مخصوص خودش است.

بیشتر بخوانید :
برنامه ریزی درسی دهم تجربی تابستان

ویژگی های یک برنامه ریزی درسی پایه دهم تجربی خوب
ویژگی هایی که برنامه ریزی خوب برای پایه دهم تجربی داشته باشد به شرح زیر است:
۱- با توجه به نقاط ضعف و قوت و ویژگی های شخصیتی خودتان تنظیم بشود (برنامه از پیش تنظیم شده که برای همه یکسان هست نباشد)
۲- قابل انجام باشد (یعنی فضایی برنامه ریزی نشود)
۳- به درس ها دقیقا به اندازه ی اهمیتشان توجه بشود
۴- همه ی دروس شامل شود
۵- توسط یک مشاور کاربلد نوشته شده باشد یا لااقل اگه خودتان آن را مینویسیدحتما با یک مشاور خوب چک شود
دسته بندی دروس سال دهم تجربی
شما توی سال دهم با این دروس مواجه هستید که بر حسب اهمیت اونها رو به دو دسته دروس اصلی و دروس فرعی تقسیم می کنیم:
دروس اصلی پایه دهم تجربی
- زیست شناسی و آزمایشگاه ۱
- شیمی ۱
- فیزیک ۱
- ریاضی ۱
- دین و زندگی ۱
- زبان خارجی ۱
- عربی، زبان قرآن ۱
- فارسی ۱
دروس فرعی پایه دهم تجربی
- جغرافیای ایران
- آمادگی دفاعی
- تعلیمات ادیان الهی و اخلاق
- کارگاه کارآفرینی و تولید
- تفکر و سواد رسانه ای
این دسته بندی از اون جهت انجام شده که دروس اصلی، درس هایی هستند که هم جز منابع کنکور تجربی هستند و هم در سال های آینده مجدد با اونها سر و کار خواهید داشت. اما دروس فرعی نه جز منابع کنکورتون محسوب میشن و نه اینکه در پایه یازدهم یا دوازدهم با اونها مواجه میشید.
برنامه ریزی درسی دهم تجربی برای کنکور
پایه دهم، اولین سال ورود به متوسطه دوم و مواجه دانش آموزان با شرایط جدید است و برای اینکه دانش آموزان کمتر دچار ناهماهنگی و آشفتگی در روند تحصیلی خود شوند باید این تفاوتها را بشناسند و خود را با آنها تطبیق دهند و برنامه منظمی برای درس خواندن خود تدارک ببینند تا در امتحانات و آزمون کنکور پیش رویشان موفقیت کسب کنند.
دیدن کتاب های قطورتر و ورق زدن آنها اولین باری است که دانش آموزان را از پایه دهم میترساند. دلسرد نشوید، ناامید نشوید، بی انگیزه نشوید. خیلیها قبل از شما تمام این درسها را خواندهاند و خیلیها هم بعد از شما میخوانند. اما بدانید که باید خود را برای خواندن مطالب درسی بیشتر، از همان اول آماده کنید.
وقتی دانش آموز سرکلاس می نشیند بیشتر بودن حجم مطالب را بهتر درک می کند و این، بار دومی است که از پایه جدیدش میترسد. دانش آموز میبیند که در هرجلسهی درس مطالبی را باید یاد بگیرد که شاید در مقاطع قبل در دو یا سه جلسه باید یاد میگرفت و این هم نشانهی ورود به پایهای جدید است.
اما نگران نباشید! معلمان و مسئولین مدرسه هم متوجه شرایط جدیدی که برای شما پیش آمده هستند. بهرحال باید بدانید که شما دیگر دانش آموز مقطع متوسطه دوم هستید و باید بیشتر از قبل و بهتر از قبل درس بخوانید.