زگهواره تا گور دانش بجوی

خرید کتاب روز با بیشترین تخفیف

اثر مرکب انتشارات ملینا
اثر مرکب انتشارات ملینا
شیمی کشاوزی

راهنمای بخش های این مقاله

شیمی کشاوزی

شیمی کشاورزی به علمی گفته می‌شود که مطالعه از هر دو نوع شیمی و بیوشیمی است که در تولید محصولات کشاورزی مهم هستند. شیمی کشاورزی پردازش محصولات خام به غذاها و نوشیدنی ها و نظارت بر روابط محیط زیست و اصلاح آن است.در ادامه مقالات آموزشی لرنیان بیشتر در رابطه با شیمی کشاوزی با شماعزیزان صحبت خواهیم کرد.

شیمی کشاوزی ویکی پدیا

این مطالعات تاکید بر روابط بین گیاهان ، حیوانات و باکتری ها و محیط زیست است. شیمی کشاورزی اغلب در حفظ یا افزایش باروروی خاک با هدف حفظ و بهبود فعالیت کشاورزی و بهبود محصولات کشاورزی است.

شیمی کشاورزی، پیوند نزدیک با پتروشیمی و صنایع داروسازی دارد.در درازمدت و آینده‌ای دور، صنعت نوپایی به نام فیتوشیمی، جایگزین این دو صنعت خواهد شد.

شیمی کشاورزی چیست؟

شیمی کشاورزی علمی می باشد که موجب بهبود تولیدات کشاورزی می شود. در این علم به پردازش تبدیل مواد خام به غذاها و نوشیدنی ها و همچنین تحقیق درباره روابط محیط با محصولات پرداخته می شود که اصلاحات لازم ایجاد شود. این مطالعات به روابط گیاهان ، حیوانات و باکتری ها و محیط زیست می پردازد.

از جمله تحقیقات و تولیدات این شاخه از علم شیمی می توان به تولید کودها، تاثیر عناصر موجود در خاک بر گیاهان، آفت کشها، حشره کشها و نگهداری از گیاهان اشاره کرد.

این علم رابطه بسیار نزدیکی با شیمی صنعتی و شیمی دارو سازی دارد.

صنایع شیمیایی نوبل در زمینه کشاورزی و کودهای شیمیایی دارای مواد اولیه شیمیایی با کیفیت می باشد.

تاریخچه

بعضی از تمدن‌های باستانی به تجربیات مفیدی در کارهای کشاورزی دست یافته‌اند که بطور مستقیم در تاریخ ثبت نشده است. در عصر رومیان ، “کاتوی کبیر” اشاراتی دارد به انتخاب تخم ، تهیه کود سبز با گیاهان تیره نخود ، آزمایش خاصیت اسیدی خاک ، استفاده از خاکهای آهکی ، ارزش یونجه و شبدر ، ترکیب نگهداری و استفاده از کود حیوانی ، ترتیب چرای حیوانات ، اهمیت چارپایان در عملیات کشاورزی و مانند آنها. این گونه پیشرفت ما که مبنای تجربه عملی داشته، گاه به گاه در جریان تاریخ ، بدست آمده و از میان رفته است.

بیشتربخوان بیشتر بدان  جوشکاری آرگون چیست

آرتوریانگ” ، در قرن هیجدهم در انگلیس ، علم جدید کشاورزی را بنیان نهاد. او به عنوان نخستین پژوهشگر مشهور کشاورزی گسترده ، سیستمی برای اشاعه اطلاعات کشاورزی به راه انداخت که امروزه گسترشی جهان‌مشمول یافته است. در سال 1840 “یوستوس فون لیبیگ” ، کتاب خود را به عنوان کاربردهای شیمی آلی در کشاورزی و فیزیولوژی منتشر کرد. لیبیگ را به خاطر کارهایی را که انجام داده بود، پدر علم جدید خاک شناسی نامیده‌اند.

انقلاب صنعتی ، ابزار و توان بهتری فراهم آورد که کارهای فیریکی-کشاورزی را نسبتا آسان کرد. اما ، حتی امروزه با بهترین تخمین ، دو سوم کشاورزی جهان عقب مانده است.

رشد گیاهان در شیمی کشاوزی

خاکهای طبیعی منبع مواد مغذی برای گیاهان است. خاک سطحی شامل بیشترین مقدار ماده زنده و هوموس ، حاصل از موجودات مرده است. خاک ‌زیرین شامل مواد معدنی و مواد آلی است. اکسایش جزئی مواد آلی در فضای بسته زیر خاک و مصرف اکسیژن آن ، باعث تولید دی‌اکسید کربن می‌شود. افزایش این گاز در خاک ، باعث اسیدی شدن آبهای جاری در زیر زمین می‌شود.

علت عمده جذب و جذب سطحی آب در خاک ، وفور اکسیژن در ساختمان شیمیایی غالب مواد خاکی است که چند نمونه آنها سیلیکات‌ها (SiO3-2) ، فسفات‌ها (PO4-3) و کربنات‌ها (CO3-2) هستند. خاکهای که تراوایی خوبی دارند، آب را در جریان طبیعی از تمام منافذ کوچک خود می‌گذارنند.

جاری شدن آب از میان خاک ، امری ضروری است، زیرا برای کشت و تهیه یک کیلو گرم ماده غذایی ، صدها لیتر آب لازم است. خاکها ، نه تنها به علت اکسید شده مواد آلی ، بلکه به علت آب شویی گزینشی توسط جریان آب در زمین ، نیز اسیدی می‌شوند.

بیشتربخوان بیشتر بدان  رشته شنوایی سنجی

ایجاد رشد برتر در گیاهان

علاوه بر کودهایی که به فرایندهای طبیعی رشد زیست شیمیایی گیاهان یاری می‌دهند، موادی به نام افزاینده رشد گیاهان ، موجب نوعی رشد متعارفی یا غیر طبیعی می‌شوند. اتیلن یا استیلن ، شکوفایی و گل دهی آناناس را زیاد می‌کنند. اکسین‌ها موجب دراز شدن سلول‌های نهال می‌شوند. شاید مهم‌ترین تنظیم کنندهای رشد گیاه ، گروهی از مواد باشند که به نام گیب برلین‌ها معروفند.

حفاظت گیاهان برای تولید مواد غذایی بیشتر

هرساله ، یک سوم محصولات غذایی جهان بر اثر آفات (بیماریهای ناشی از ویروسها ، باکتریها ، قارچها ، جلبکها ، علفهای هرز و کرم حشرات گیاه خوار) از میان می‌رود. آفت کش‌ها دفاع شیمیایی برای کنترل آفت بشمار می‌روند. دو نوع آفت کش داریم که عبارتند از:

حشره کش‌ها و آفت کش‌ها

مصرف حشره کش‌هایی مانند (DDT) موجب شده است که به دیگر اشکال حیوانی ، مانند ماهی‌ها و پرندگان ، آسیب جدی برسد. بسیاری از حشره کش‌ها ، برای انسان ، بسیار سمی‌تر از (ِDDT) است. از این جمله مواد غیر آلی ، ترکیبات آرسینک دار و انواع بسیاری از مشتقات فسفر که ما آنها را در محیط زندگی خود و در منابع آب وارد می‌کنیم. از طرف دیگر اگر استفاده از آنها را کنار بگذاریم باید با انواع بیماری‌ها مواجه باشیم.

علف کش‌ها

علف کشها ، گیاهان را می‌کشند. این مواد ممکن است گزینشی باشند و فقط گروه خاصی از گیاهان را از بین ببرند، یا ممکن است غیر گزینشی باشند و زمین را از هر گونه حیات گیاهی پاک کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شیمی دارویی x بخوانید...